fett trött

Hallå! jag fattar inte jag är så sjukt trött! inte bara idag utan sedan i torsdags (som jag skrev innan) Jag har varit trött hela dagen men nu är det helt sjukt. halv sex ville jag helt seriöst gå och lägga mig. Tänkte gå och lägga mig tio men det blev inte så, nu ska jag stänga ner dator (jag har knappt använt dator det senaste året då jag alltid surfar på telefonen men jag älskar min dator!!)
 
Nelly springer runt och försöker klättra på allting, hon har sprungit som en galning, hon får ju vara på nästan hela ovanvåningen nu och tar sats på mattan och kutar fram och tillbaka sen in i buren och ut och runt bordet och in i buren och ut och in i väggen, hon är helt galen!, men eftersom hon klättrar överallt så tror jag att hon börjar bli övertrött, lite som ungarna när de bara skriker...
 
Japp, ska ta medicin idag innan jag går och lägger mig, började på en medicin jag fick för ett år sedan men inte pallat ta då den smakar apröv men nu kände jag att det var dags att ta tag i min onda mage och håller för näsan och sväljer, har dock glömt bort det i allt med skola och helg och min mage säger ajajaj så får nog ta och börja igen,
 
Nu gör jag det igen haha jag är makalös, jag har en tendens att alltid ha skjuta upp saker som är tråkiga, typ jag håller mig alltid så länge jag kan innan jag springer och kissar för jag tycker det är tråkigt och slöseri med tid. Jag sitter här och skriver massa trams för det är tråkigt att sova. När jag väl ligger i sängen och har glömt att sminka av mig så kan jag ställa alarm mitt i natten och somna för att vakna när alarmet ringer och gå och tvätta av sminket...
 
Nu biter nelly på saker också så måste verkligen gå haha
 
Det där med smink är dock inga broblem när vi har hemstudier, då springer jag(sitter) runt såhär hela dagarna, hade dock andra mjukisbyxor idag för att få lite variation

kläder!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Give me please!
Hade det inte varit så kallt så hade jag velat gå runt såhär, mysigt!
Tröja Ginatricot.com
Byxor&skor nelly.com
 

första boken klar!

Haha blev ganska glad över att jag läst igenom första boken nu och skrivit anteckningar. Tittar på högen och inser att det är den tunnaste boken haha men jaja jag tror jag fått med allt det som är viktigt i alla fall så får jag läsa igenom det sen;).
 
Är sugen på en promenix, eller egentligen vill jag träna mig riktigt svettig men har känt mig hängig sen i söndags och febrig sen i måndags så jag får nog vänta med det lite.
 
 
Jag tycker om vintern men alltså åh vad jag kan sakna att så springa runt i sådana här skor! :D

Identitet- vilka är du?

Har inte kommit så långt i pluggandet. Satte mig i köket med alla böcker i en hög på bordet, papper och penna bredvid mig och dator framför mig, suckade och tänker va F*n ska jag börja!?
 
Började skriva ner en del degrepp som är viktiga och när de tog slut så fick jag leta upp vår kursguide där det står allting vi ska ha läst till olika tillfällen (ångrar mig skarp att jag beställde böckerna så sent och inte har läst till alla tillfällena, men man lär av sina misstag bara att göra det bättre till nästa kurs!) Så nu sitter jag och skriver från bok ett, det är den bästa boken i denna kursen och handlar om Identitet vilket är jäkligt intressant. Dock har jag bara kommit några sidor då det är väldigt mycket relevant som jag tycker jag borde skriva ner.
 
Desutom fick jag gå iväg till bilfirman och hämta bilen som fått vinterdäck, är där öppet? -NEJ det står ingen stans att de har lunchstängt men tydligen så hade dem de ändå så får gå tillbaka senare, har även lagat mat, makaroner med corn&tomat sås, mumsigt!
 
Nu ska jag forsätta med mitt läsande och funderande över vilka är jag...

Palla plugg...

Just nu finns det så mycket jag känner mycket mer för att göra än att sätta mig ner och plugga men jag har väll inte mycket till val då tentan är nästa onsdag, 8.15-17.00"inläsning" står på schemat men jag somnade sent och råkade ta lite sovmorgon så nu får jag ta och fixa till mig lite och sätta mig och läsa! Typiskt att det är så fint väder haha blir ju sugen på en liten promenix:)

Helt tom

Wow alltså! Jag var i skolan snabbt för att få info om tentan, när jag kom hem lagade jag mat och satte igång project runway Sverige där de skulle designa kläder för Dita von Tees!!! Det skulle vara burlesque kläder men jag kunde inte riktigtvad i kläderna vad birlesque innebär liksom det stod helt still i huvudet så jag sökte på youtube och jag har suttit och tittat på youtube tills nu 2-3h och det gick från Dita till plus size burlesque till britain's got talent till engelsks X-factor och nslutligen såg jag VM i rythmic, haha alltså jag är så sjukt imponerad över hur människor kan använda sina kroppar det är helt fantastiskt!
 
Youtuba spelbound i BGT!!!(kan inte lägga upp videon genom ipaden) Helt fantastiskt jag blev mållös!!!

Veckans utmaning

Veckans utmaning är en annorlunda utmaning...
 
Jag känner mig lite nere för tillfället så denna veckans utmaning blir att göra någonting för sig själv! Vad som helst en eller flera gång spelar ingen roll så länge du gör någonting du vill och någontinghud mår bra av, vi får ta hand om oss själva ibland och vara lite egoistiska! 
 
Vad man mår bra av och blir glad av är ju väldigt individuellt, för min del kan det vara allt från att laga mat, baka en kaka, ta en promenad, ringa en vän eller varför inte prova någonting nytt, prova på ett nytt träningspass tex eller göra någonting jag inte gjort på länge, slappna av med en bok, ta en varmt skumbad eller bara slappna av(kansen inte går med tanke på allt tenta plugg)
 
Ja ni förstår! Ta hand om en själva helt enkelt:)

Helgen

I fredags tog vi det lugnt, käkade sen gick jerker och lade sig och jag träffade Nathalie en stund.
 
I lördags startade inte jerkers bil så vi tog vår och körde och fixade nytt batteri och nya vindrutetorkare och fick även med oss ett litet hus till Nelly haha hon började gräva och riva i det direkt och nu bor hon typ på huset! 
 
På kvällen käkade vi hos Jessica, bokade en resa och kollade film. Vi bestämde oss för att göra kladdkaka men äggen var pytesmå så kakan blev lite konstig i både smak och konsistens.
 
Igår blev det 6km i skogen med jerker, lillebror och Wilma och efter det bar det hem till farmor och farfar för snack och mat. 
 
När jag kom hem började jag skriva klart min uppsatts, jag kom ingen stans, fick damp och började om helt och satt uppe till 3, idag stod klockan på 8.00 gick upp-läste igenom och skickade in så får de bli som det blir. Tror inte jag blir godkänd men jag vill ändå hoppas på det för jag vill inte behöva göra om den!
 
Har legat i sägen typ hela dagen och inte mått så bra men klockan tre tog jag tåget till Malmö, mötte upp jerker sen fixade vi grejer till maskerad och lite smått och gott som han behövde,

I'm stuck

Har suttit i två dagar och glott på de vita pappret på skärmen med den oerhört irriterande svarta muspekaren som blinkar längst upp i vänstra hörnet i väntan på att jag ska komma på någonting vettigt att skriva så den kan få flytta sig.

Började skriva-sudda ut-började skriva-sudda ut-försökt rymma-börjat skriva-glott-suddat ut.

Fick spel, tog mitt pick och pack till uterummet, läste sen pang skrev skrev skrev skrev 3410 tecken utan att tänka mighty för-fastnade and now I'm stuck. Är helt blank i huvudet och vet inte om hur jag ska fortsätta. Vet inte om jag skrivit någonting vettigt och vågar inte heller läsa igenom för att se efter...

Ska hämta filt, det börjar bli kallt, ska försöka komma vidare, läsa lite till och skriva lite mer

Nya lärdomar

Någonting jag lärt mig av att plugga såhär det är att laga mat! Igår blev det hemgjord äppelkräm, har varit sugen på det jätte länge och det var så enkelt att göra!

Det går framåt

Börjar 13.15 men gick upp 07.45
 
Käkade den klassiska gröten till vakna med the voice, den blev det ett svettigt just dance pass mednavslutande planka, klarade 1minut och 14 sekunder idag WOHO ;)

Pizzabullar

Fastnade i skrivandet och blev sugen på att göra pizzabullar. Sagt och gjort så blev det!
 
Sitter och mumsar på en nu, de blev helt okej, eller de blev goda men undertiden jag åt en så kom jag på så många goda kombinationer som jag kunde ha gjort att jag blev lite besviken över att jag inte kom på det tidigare.
 
*suck, suck suck*
 
Håller på att skriva en reflektion av det jag lärde mig genom det estetiska vi gjorde på examinationen och dra paraleller till literatur. Det är så svårt för jag har så mycket tankar och känslor men sen samtidigt vet jag inte om det var någonting komkret jag lärde mig nu, jag har ju alltid haft det estetiska med mig i livet så det är ju ingenting nytt eller annorlunda för mig. För många är ju dett helt nytt och då kanske det är lättare att komma på vad man lärt sig än för någon som har det som en vardag och en livsstil.
 
Började i alla fall skriva och kom in i spyken igen och blir nästan tårögd när jag tänker på det. läste min kära väns blogg och började tänka på hur underbart det faktiskt är att träffa sina vänner varje dag, få en välbehövd kram, stärkande ord och en busig blick när man behöver det som bäst. Hur jobbigt det än var så kan jag väll säga att gymnasiet är någonting av det roligaste jag gjort och så underbara människor man fick spendera varje dag med!
 
En annan vän beskrev högskolan väldigt bra då hon kallade den opersonlig och det kan jag verkligen hålla med om. fastän jag snackar med några i klassen så kan jag ärligen säga att jag inte ens vet hur vissa ser ut. jag kan kanske hälften av namnen men andra hade jag inte ens känt igenom om de kom fram till mig och presenterade sig och sa att vi gick i samma klass.
 
Sen har man inte alls samma kontakt med lärarna som man hade på gymnasiet. uch jag saknar det eller jag tycker om att sitta och drömma tillbaka på tiden haha utan läxor och sånt då men allt som hände mellan lektionerna och även på lektionerna så klart.
 
nä dett blev som vanligt ett konstigt inlägg men sådan är jag, lite konstig :)
 
 

breakfast

God morgon!
 
I morse vaknade jag vrålhungrig men var allt annat än sugen på den vanliga traditionella gröten på morgonen och ville göra någonting anorlunda, men vad`!?
 
Såg ett äpple, tog det, delade de, hälde smör i stekpannan, när det smällt lade jag i äpplena med en näve havregryn och rikligt med kanel. Stod med stekspaden i pannan och funderade över vad jag skulle ha till...minns inte riktigt vad jag kom fram till men började googla och hittade receptet för någonting jag i flera månade varit kritisk mot, bananpankakor. Tyckte det lät fruktansvärt äckligt och trodde de skojjade med mig när receptet innehöll ynka 2 ingredienser. Pankakan har hyllats av många och eftersom det var så lätt att göra så bestämde jag mig för att prova.
 
smält smör i en stekpanna. Mosa en banan i en bunke, tillsätt ett ägg, rör om. Häll i smeten i stekpannan. stek och vänd efter känsla och servera sedan pankakan med de kanelstekta äpplet.
 
SÅ JÄKLA ENKELT OCH SÅ GOTT!
 
tycker man det är torrt tror jag det går aldeles utmärt att ha en klick kesella eller turkisyoghurt till eller en mix av yoghurt/kessella och hallon/blåbär.
 
 
Jag glömde bort att vända min då jag var helt uppe i att leta recept på äpplekräm så det blev pakaksröra av det ;)
 
 
 
.
 
 
 

VECKANS UTMANING

Någon som pallade förra veckans utmaning? Det gjorde faktiskt inte jag. Jag pallade måndag-torsdag vilket resulterade i att jag totalt gjorde 360 stycken " kissande hunden".

Denna veckan har jag tänk att vi koncentrerar oss lite mer på uthållighet.

I övningen spänner man hela kroppen och många muskler får jobba, i'm talking about PLANKAN. Plankan är väldigt enkel men samtidigt knepig att göra då man måste komma ihåg att vara rak och inte ha rumpan i luften eller doppa ner i golvet.

Jag brukar börja med att lägga mig platt på marken och sedan luta mig på underarmarna samtidigt som jag ställer mig på tåspetsar, fattar ni? Om inte så kommer en bild nedan.

Utmaningen är att under veckan stå i plankan så länge du kan minst 7 ggr alltså ca: 1/dag. Fverklige pressa tills det verkligen inte går längre.

Jag älskar att se utveckling och resultat i min träning och jag vet att det inte sker med en gång utan lite efter hand. Hur mycket man orkar kan också bero på om man har en bra eller dålig dag. Idag har jag en lite mindre bra dag men stod i 1minut&6sekunder.

Ska se hur länge jag pallar imorgon.

Bilden är tagen härifrån

Estetik in my....head

Sitter och försöker plugga, låste ta en paus, plugga pausa, plugga pausa, woho eller njä. Jag somnade sen vaknade jag av att det ringde.

Satt som en zombie och stirrade ut genom fönstret, på väggen, i sängen.

Läste igenom det jag läste innan jag somnade, kändes som jag läste i flera timmar och trodde jag läst 7 kapitel men jag hade tydligen bara läst 4sidor.

Jag gillar estetik, eller jag älskar det men jag vill utföra det praktiskt!!

Jaja jag behövde en paus, kollade lite kläder, skrev här och nu måste jag lyssna på dansa pausa!

Hittade dessa skorna på en hemsida och de drog iväg mina tankar till en exotisk ö med korta kjolar, pulserande musik, skakande höfter och massa dans! Åh alltså jag måste få tid till att dansa snart jag MÅSTE

Du förtjänar en smäll på käften

Det är både intressant och oerhört frustrerande att det är så många personer i samhället som använder våld istället för ord.

För fem år sedan träffade jag en kille med blod på sina händer, med det menar jag inte att han dödat någon han hade bara bokstavligt talat blodiga händer då han sv frustration drämde dem in i första bästa grej han såg. Det kunde vara i princip vad som helst. Under allt blod var händerna fulla av ärr, vilket antydde på att det inte var första gången hans händer var täckta av blod.

Jag umgicks mycket med killar och de slog ju in i stenväggar och det kunde väll jag med göra, tyckte jag, och en gång när jag blev riktigt förbannad drämde jag näven in i första bästa tegelvägg. Vad fick jag ut av det? - blodiga händer. Mådde jag bättre? - inte vad jag kan komma ihåg.

Jag både ser och hör oerhört många som slåss när dem blir arga men jag fattar inte grejen. Prata om det istället sen om personen inte lägger av DÅ kan man ge den en smäll på truten men våld löser inte konflikter. Det är vad jag tror i alla fall. Tänk så många människor som mist sitt liv för att landshövdingar i så många år inte kunnat kommunicera med varandra.

Fastän jag är skoltrött och bara är i början av mina studier så är jag ändå så sugen på att läsa kriminologi då jag tycker ämnet är just frustrerande men väldigt intressant.

Jag tycker det är "vi vuxna" som har ansvar för att redan barn i unga åldrar får en chans att avreagera sig på ett sätt som inte behöver leda till att någon blir skadad.

Nu fem år senare slår jag inte in i väggar, jag kommer kanske göra det någon gång i framtiden om jag blir riktig jäkla frustrerad, men i nulägets så snörar jag på mig joggingskorna, sätter på bra musik i lurarna och springer så jag får blodsmak i munnen och benen blir till gelé, eller så går jag på ett fitnessbox pass där jag kan slåss utan att de gör ont, och det är inte själva slaget som lindrar det aggressiva utan jag omvandlar det negativa till att peppa mig själv så jag pallar av att fortsätta kämpa trots att mjölksyran når från örat ända ut i fingerspetsarna.

Jag tror inte att vi människor mår bättre av att omvandla vår aggressivitet till någonting negativt, istället borde vi omvandla det till någonting positivt då dålig energi tar så mycket mer kraft än positiv.

Detta blev ett väldigt klyddigt inlägg, men det var bara en tanke som slog mig, jag har inte riktigt hunnit tänka igenom den och kanske ändrar åsikt om ett år men just nu är det de ovanstående om bara kom upp i mitt huvud)

Movietime

I lördags var vi som sagt hos Jessica och för en gångs skull kände jag mig som tonåring på riktigt när jag och jerker stack där ifrån halv sju på morgonen haha lite lustigt att vi kom hem efter att mamma stuckit till jobb!

Vaknade runt elva pigg som en lärka typ men pallade inte göra någonting så vi glodde på filmerna vi hyrt kvällen innan men inte sett. Vi såg Safe House och Abduction, gillar ni action så SE DEM!!!! Så jäkla bra båda två!! älskar den typen av film

Julklapp i oktober!

I lördags stack jag och jerker hem till Jessica efter hon slutat jobba, hon kom in med ett par stövlar hon beställt och bad mig prova dem. Hon hade beställt dem i storlek 37 men det var som en liten 39/ stor 38 och eftersom de var rent för stora för henne och passade mig så gav hon mig dem i en för tidig julklapp!

Blev Skitglad och gick runt med dem inomhus hela dagen igår!

( bilden är i sämsta kvalité och jag har dragit ner dem för att se hur de såg ut, egentligen är de lårhöga) iiih i'm inlove!

Öh pallar inte!

Bytte ju från min gamla blogg till denna för det inte gick att logga in på den andra. Nu går det inte att skriva inlägg från mobilen till någon av dem ganska störigt med tanke på att jag alltid använde mobilen. Får väll börja använda min dator nu igen helt enkelt inte svårare än så haha men därför jag varit lite inaktiv, dock har jag varit väldigt aktiv idag eller hyfsat.

Började med att köra till Vellinge för att intervjua en fritidspedagog som vi har i uppgift till imorgon. Jag fick en lapp påskriven som handlade om vår VFU som jag helt hade missat.

När jag kom hem började jag med att laga mat, någon vegetarisk filé med potatis mos och vitlökssås.

Efter det tog jag tag i disken, tvätten, dammade, dammsög och bäddade rent på mitt rum, det var välbehövligt!

Sammanfattade även intervjun och gick och lämnade brevet till England och under tiden hann jag ta en tripp in och säga hej till morfar:).

Det jag missat idag är dock att plugga! Ligger redan efter...

Torsdag

HEJ idag är det torsdag och jag började denna torsdag med ett svettigt "just dance" pass, kul, svettigt och skönt! Jag har varit ute och gått flitigt nu den senaste tiden och saknar styrketräningen sjukt mycket! Älskar att känna mig stark i kroppen!
 
Idag hade vi vår första examination och någonting annat jag saknar är TEATER åh så kul det var jag saknar verkligen det! Vill börja dansa jag vill verkligen det nu! Modern jazz, street dance och reageton dancehall ååh hela min kropp vi bara röra sig till musik, gestalta saker, känna saker, visa saker!
 
Jaja examinationen gick nog bra haha lärarna verkade vara så mycket mer imponerade över det än vad jag tänkt haha. Var helt uppspelt sen var på scen 4 min och typ skakade av lycka två timmar senare.
 
Resten av uppvisningarna var bra och det finns så många esteten i min klass som man inte riktigt sett förrän nu! 
 
Komstigt inlägg, borde gå och plugga lite nu, förstöra dagen med tråkig läsning great! 
 

Det rycktas

Imorgon har vi vår första examination! Det är en gruppexamination där vi på ett estetiskt sätt ska få fram en teoretikers teori. Min grupp valde att jobba med Karl Marx och vi ska försöka förmedla denne mans teori på ett abstrakt vis.

Jag har inte alls varit nervös innan men nu blev jag det helt plötsligt. Efter examinationen ska det in en andra uppgift på 10.000 tecken! Sen den 7/11 är det dags för tentan!

3000-4000 sidor med information ska in i mitt huvud! Idag har jag läst kanske 15. Om och om igen utan att förstå vad jag läser!

Suck som skoltrött är det kanske inte det roligaste men jag MÅSTE KLARA DET! För nästa kurs är drama, jag saknar teater och blir nästan gråtfärdig när jag tänker på alla stunder på spyken som jag då tyckte var dryga som jag nu längtar tillbaka till, jag trivs så bra när jag får jobba kreativt och därför är jag extra nervös inför salstentamen!

När man dessutom får höra om alla som kuggar så blir det ju inte bättre! Jag vill så fruktansvärt gärna klara det! Att lägga upp pluggandet är inte lätt, jag gjorde en planering igår men den har redan spruckit då jag inte har någon motivation över huvud taget till att plugga, jag vill spela teater jag vill jobba jag vill dansa jag vill så mycket annat än att sitta och läsa massor av bokstäver som bildar konstiga ord som jag inte förstår.

Men jag har själv gjort mitt val och jag får väll se, förstår bara inte varför man ska ha läxor och stora prov! Om vi hade haft hemstudier och bara åkte till skolan och gjorde ett prov i veckan så hade det varit lugnt eller om man hade två föreläsningsdagar, två pluggdagar och sen prov. Vi hade kunnat korta ner utbildningen men 1 år och vi hade sluppit läxor och all stress inför de stora testet, tror även att vi hade lärt oss betydligt mer av det. Kanske ett prov i veckan är lite överdrivet, var annan vecka då men ändå tror det hade fungerat, kanske värt att testas. Och om man nu skulle vara sjuk på en föreläsning så får man ju kolla it's learning eller fråga en kamrat.

Kanske skulle plugga till statsminister i stället?

Jag gillar inte läxor men tanken slog mig att man kanske ska förbjuda läxor så kommer alla "coola kids" sitta och plugga på eftermiddagarna för det är förbjudet;)

Nä märker att jag är rent för trött nu! Och på tal om rent så måste jag städa nellans bur sen blir det bingen!

CDON.COM

Wow, beställde de sista böckerna,för denna kursen,i torsdags och idag precis när jag klev av tåget så fick jag ett sms att de fanns att hämta ut på Ica! Det fantastiska i detta är att jag i morse fick mail om att mina böcker var packade haha.

Det positiva är att jag nu har alla utom en bok (vad jag vet) det negativa är att jag nu inte längre har några ursäkter till att inte plugga!

Får väll sitta här på golvet och läsa medan Nelly springer efter sin mini bandyboll som är fylld med massa godsaker

VECKANS UTMANING!!!

Woho!

Jag kan ju säga att mina vader är helt slut efter två promenader, ett Friskis pass och sammanlagt 490 stycken tåhävningar! Var ni på eller!?

Denna vecka drar vi upp det lite och köttar rumpan!

Eftersom det nästan är mode med lite lyft här och där, eftersom det är dyrt med sådana ingrepp så tycker jag att denna veckans utmaningen blir en riktig rumpköttare! Veckans utmaning är att göra 15x3 upprepningar, på varje ben, av kissande hunden. Vet du inte hur de går till så klicka på länken, det är även där jag tagit bilden! Är ni med?

WOHO NU KÖR VI!!!!!

Den där torsdagen

I torsdags var det en märklig dag!
 
Den började med plugg och balkonglunch, och avslutades med fejkat brandlarm, 97% biovisning av snabba cash, en del springande på endast strumperna i entrés alla rulltrappor då garage systemet låg nere och jag och min kära vän Cassandra blev innelåsta men tillslut kom ut efter lite mer än en timmes farande och flängande, ringande och provande haha, där emellan han jag gå en mil med två vänner, samt stöta på en ko på vägen och prata med polisen. Haha som sagt en mycket märklig dag! 
 
Fick sms av Cassandra fredag morgon där det stor "...vad fan hände igår..." och jag tänkte exakt samma sak när jag vaknade haha
 
"spänning i vardagen"

För de träningssugna!!!

HEJ!
 
Idag startade jag morgonen med ett friskis&svettis pass så jäkla nice! Dock gick jag upp en timme "för tidigt" då jag trodde det var TRÄNINGENS DAG idag MEN det är nästa lördag så jag kan nu passa på att meddela alla träningssugna att Friskis och Svettis i Svedala bjuder in till en gratis träningsdag lördagen den 20/10 10.00-15-15! Det hålls i sporthallen och är som sagt helt GRATIS! Du behöver inte vara medlem för att gå och ingen föranmälan krävs utan bara kom! För mer information gå in på Friskis och Svettis hemsida <--länk!
 
Ni kommer väll!? WOHO

Dance moms

Sitter och tittar på dance moms och förundras över att typ hela Sverige var emot det svenska programmet "mini modeller" där flickorna ville bli modeller men INGEN har skrivit om detta där flickorna säger att de inte vill vara med, att de älskar att dansa men de vill vara med vänner eller vara hemma och käka chips.

I svenska minimodeller så handlade det om att flickorna fick prova på attbara modell under några veckor. I det amerikanska programmet så går de på en dansskola och har gjort det sen flera år tillbaka och alla tjejer utom en typ sa att de egentligen hellre ville stanna hemma och umgås med vänner eller ville käka chips. En tjej sa att dt viktigaste för henne var att göra sin mamma stolt (det vill väll de flesta barn) ocetts annan sa att hennes mamma vill att hon ska bli känd men hon ville inte bli modell. 

Jag menar inte att någonting av detta är rätt eller fel men att det blev så stor uppståndelse att SVENSKA MAMMOR gjorde detta men när det är amerikanska mammor så kvittar det eller?

Konstig kväll

Hade planerat pluggande för ikväll, men när jag kom hem fick jag så ont i magen att jag inte kunde stå upp. Jag låg och skakade och hackade tänder, sen somnade jag tydligen mitt i smärtan och vaknade vid halv åtta.
 
Antar att min kropp reagerar efter en väldigt händelserik vecka förra veckan som jag inte riktigt är van vid. Får lära mig hantera sånt bättre då jag mår bra av att träffa vänner och göra saker men får inte glömma bort att äta och soav rätt också så min kropp mår bra.
 
Jaja får väll plugga i morgon och beställa alla böcker nu när tentan närmar sig sen MÅSTE jag faktiskt sätta minner och planera hur jag ska lägga upp pluggandet så jag inte är ute i sista minuten. 
 
Skoldagen har varit väldigt annorlunda idag haha vi har estetik just nu och gjorde gipsfigurer idag haha jag gillar ju kreativt skapande och tyckte det var skitkul!
 
 

VECKANS UTMANING!!

När var hur VAD!?

Många frågor snurrar i huvudet när man väl bestämt sig för att börja träna.

Detta var den utmaningen jag fastnade för när jag hittade den, på ptfia.se.

Det är en rolig övning som är lätt att göra, du kan göra den när som helst, i duschen, framför spisen, när du borstar tänderna, i väntan på bussen. Det finns helt enkelt inte utrymme för att säga att man inte har tid för den.

Jag tycker att vi kör på 70 st tåhävningar om dagen, jag kan inte alltid göra 70 direkt efter varandra utan gör några sen får jag skaka loss haha men vad sägs!?

Jag vet att jag är töntig och jag är född sån så kom igen nu! Jag gör mina när jag publicerat detta! Vågar ni så skriv gärna om ni är med, hur det går och hur det känns!

Vad gör vi? NU KÖR VI!

Ps. Om bilden är otydlig så är det helt enkelt bara så att man ska upp på tå och ner igen, håller man i mot på ner vägen så blir det jobbigare:)ds. Förstår ni fortfarande inte så googla

In the forest

Fick ett sms innan om en spontan utgång i skogen! Hoppade i träningsläger, regnbyxor samt träningsskor och begav mig ut med tre härliga tjejer!

Älskar att umgås med vänner och älskar att gå i skogen så kombinationen var ju helt underbar!

Det blev även lite joggning och styrka på slutet haha, nu blir det MAT!

Har kommit på utmaningar om ni är på, måste bara ha någon som fotar dem varje vecka så får vi se vem som hänger på, tänkte vi skulle mjukstarta denna veckan men som sagt någon får fotografera dem sen kommer de upp!

WOHO!!!

Min helg

Denna helgen har det varit fullt ös!

I fredags började jag med att vara i skolan och snacka om praktiken, gick en ganska lång runda i stan, provade runt 20 par byxor om köpte två, seriöst dem enda som passade, förutom ett annat par som jag kunde knäppa men visade hela röven i när jag satte mig ner. Hittade även två toppar på rea, lite finare toppar typ varav en har lite urringning i ryggen så får träna lite rygg och axlar nu;)

På kvällen blev det kalas för Jasse i vellinge, haha de flesta av oss var nog extremt trötta för varje gång någon öppnade munnen skrattade alla sådär mycket så man inte kan sluta liksom sådär ärligt underbart skratt som känns i hela kroppen! Efter kalaset stack vi hem till Nathalie och alla testade Daniella löshår för att se hur vi skulle se ut som blonda! Eller jag testade mest för längden haha:P

I lördags var det dags för kalas igen! Först för farfar, mysigt när alla samlas och är glada och bebis och mys bara älskar sånt!

Sedan vidare till Malmö, mötte upp
Cassandra på centralen och vi begav oss till möllan och förslöt oss till ett härligt litet sällskap som firade vår fina
Amanda! Mycket skratt och kära återseende, hade gärna stannat längre bara för att höra vad alla hade för sig nu för tiden!

Kom hem vid två, käkade rostade mackor med jerker, sen gick vi och sov

Idag söndag, har varit en riktigt slapp dag, tv tittande och vilande mest hela dagen, skulle egentligen till gymmet men jerker är förkyld och sov, jag tror han behövde det så jag vilade också och stack istället iväg med jerker, Daniella, Nathalie och Corine till skogen när han vaknat! Så mysigt! Kan verkligen rekommendera skogspromenader! Både ensamma, för att filosofera ( jag är sjukt mörkrädd och lättskrämd, så har bara varit ute ensam i skogen en gång detta året) och tillsammans med vänner underbart!

Lite ledsen

Är lite besviken och ledsen just nu, för fyra veckor sedan mätte och vägde jag mig, då hade jag gått ner både i vikt och i cm.

Idag mätte jag igen och nu har jag gått upp igen, men det som är bra med det är att jag är mer taggad nu är innan på att verkligen komma igång!

Ps. Jag vet att jag råkat skriva h och v på bröst men det är naturligtvis bara ETT mått, precis under brösten!

Så nu har jag som sagt mätt idag och om fyra veckor ska jag göra samma sak för att se om det blir något resultat

Nu blir det att diska och duscha, tidig dag i skolan imorgon!

Bättre fly än illa fäkta

 
I vissa fall kanske man ska tänka på orden i rubriken men när det gäller träning och hälsa är det snarare tvärt om. 
 
Om jag börjar fly från verkligheten, och kommer på undanflykter varje gång jag bestämt någonting så brukar det mestadels resultera i att jag mår sämre än om jag hade tagit tjuren vid hornen och givit mig fasiken på att utföra det jag i tanken påbörjat.
 
Ni kanske tycker detta är skittrist att läsa men hälsa är någonting jag tycker är jätte viktigt och mitt mål i livet är att i alla fall ha hjälp EN människa att MÅ BRA, då hälsa för mig inte enbart handlar om kost och motion utan om VÄLMÅENDE, det är vad jag brinner för och någonting jag verkligen strävar efter. 
 
Jag vet inte hur jag ska nå dit men jag vet att jag aldrig kan nå dit om jag inte börjar med att ta hand om mig själv och se till att jag mår bra! jag tycker det är så jäkla läskigt att må bra och det var så länge sedan jag verkligen vågade vara glad, må bra och verkligen njuta av någonting, men nu ska jag verkligen försöka och göra mitt absolut bästa för att bli den bästa versionen av mig som jag kan vara, jag ska sluta snacka och börja handla.
 
"don't dream it, do it!"
 

En morgon alá Nelly bus!

Släppte ut Nelly i köket igår och hon sprang runt och rände, helt plötsligt blir det tyst, jag går ut och hittar henne ätandes på ett päron i fruktskålen på byrån.

Flyttar fruktskålen och sätter mig för att äta, tittar till höger och ser en kanon på byrån haha hon är makalös!

Efter busandet lade hon sig i sopskyffeln och vilade, hjärtat

Upplev hösten

Direkt efter inlägget igår drog jag på mig varma kläder, och utanpå det blev det regnkläder, sen begav jag mig ut för att köpa bullar till min älskling som jobbat,

Det är ofta det klagas på hösten men om man istället för att sitta inne och sura, drar på sig regnkläder och går ut och UPPLEVER hösten så kanske man ser allt det fina också och inte bara det grå och tråkiga.

Det var verkligen skönt att komma ut och gå, få frisk luft och röra på sig, le mot någon man möter, blir så lycklig av det :)

En tolknings fråga

Ett och samma uttryck, ett och samma ord, en och samma händelse och en och samma sak kan tolkas olika beroende på vem som ser, hör eller säger det.
 
Ordet hälsosam klingar nog olika i folks öron, så jag tänkte börja med vad det betyder är vara hälsosam för mig.
 
H-eja på mig själv
Ä-lska mig själv
L-agom med kost och motion
S-luta se ner på mig själv
O-lika
S-sötsaker behöver inte vara en fiende om jag lär mig hantera det
A-ktivitet för både kropp och själ
M-å bra!
 

Detta är vad ordet hälsosam betyder för mig, vad betyder det för dig?

Att hitta motivationen

Hello guys!
Har i flera år försökt bli hälsosam och gå ner i vikt men har totalt tappat motivationen efter någon vecka vilket resulterar i gråtattacker och dåligt självförtroende.

NU har jag verkligen bestämt mig! Jag vill bli vältränad till min 20-års dag! Vikten har inte så stor betydelse jag vill bara ha en fastare kropp som orkar mer och jag vill framför allt må bra i både kropp och själ!

Jag tänker börja den resa NU och är livrädd för att misslyckas, men provar man aldrig så kan man aldrig vinna heller!

Det finns massor av träningsbloggar som lägger upp massor av träningsutmaningar och sånt, de är redan vältränade och har kommit igång men jag tror vi är många där ute som försökt så många gånger men inte lyckats och vi är rädda att försöka igen för det känns så förnedrande att förlora! Någonting som dock är mer förnedrande är när jag ser mig själv i omklädningsrummet med en slapp kropp som inte ser bra ut i någonting, det är så förnedrande att jag satt mig i denna situationen, men istället för att stå och böla varje dag så tänker jag nu göra någonting åt det! Inte med hjälp av någon diet eller så utan bara genom träning och SUNT förnuft!

Någon som är med mig? Lägger jätte gärna upp träningsutmaningar och peppningar om det finns intresse för det!

Vi är jäkligt bra på att säga "jag börjar i morgon!" och det hade ju varit bra men problemet är att vi även imorgon säger samma sak, så den FÖRSTA utmaningen till alla oss som vill förändra men aldrig får tummarna ur röven är att BÖRJA IDAG, BÖRJA NU!

Jag säger till mig själv sara NU börjar din resa mot en hälsosam livsstil!:D WOHO

Awa

Gaaah alltså jag blir helt galen! Jag brukar nästan aldrig känna någonting när jag hör någon sjunga första gången jag hör dem sjunga men alltså jag satt helt frusen när Awa sjöng i de sista kvalet inför Andreas och axwell och bara wow jäklar bruden MENAR det hon sjunger!

Helt fantastiskt verkligen!

Pyssling

Mamma hann före mig till duschen...då satte jag händerna i fickorna och hittade ett litet papperspaket som innehöll ett halsband av rönnbär som jag pysslade ihop på fritids idag, fint ;)

Tisdag

Andra dagen på VFUn idag! SÅ MYCKET INTRYCK OCH GANSKA MYCKET KAOS haha jag är inte van att vara med barn i den åldern så vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till dem än...

Är SJUKT shopping sugen av har sparat så mycket snygga bilder sparade på My pad eller bilder på snygga kläder!

Var ute och gick runt 7km varav nästan fyra med D&N

Jäklar klockan är redan tio måste duscha upp tidigt imorgon!

VFU

Första dagen på VFUn idag, lite smått kaos och massor av nya intryck och tankar, låter denna dagen vara som den var och ska försöka gå in öppensinnad imorgon!

Ligger i sängen nu ska vila lite sen ska jag försöka gå ut en runda :)

RSS 2.0